ג'וזף דרוהין בית ג'וזף דרוהין פועל מאז שנת 1880, וממוקם בבירת היין של אזור בורגון, בון, במרכז העיר העתיקה. היקב בבעלות וניהול משפחתיים זה דור רביעי. במשך השנים, הקפידה המשפחה להרחיב את הכרמים שברשותה, ולרכוש חלקות משובחות בלבד, בעיקר חלקות גראן קרו ופרמייר קרו. כיום, היקב מייצר יין מ-90 חלקות שונות, ובבעלותו 730 דונם של כרמים.
זהו יין בורגון אדום קלאסי, הניחן בצבע אדום כהה, ניחוחות של פירות יער עסיסיים, טעמים פירותיים רכים וסיומת רעננה וקלה. לאפורה ("היער" בצרפתית) פינו נואר 2014 של יקב ג'וזף דרוהין מופק מבלנד יינות פינו נואר שחלקם מתיישנים במשך 8 חודשים במיכלי נירוסטה וחלקם בחביות עץ אלון. מומלץ להגשה לצד מנות פתיחה ומנות עיקריות קלילות.
דבר המומחה
יקב ג'וזף דרוהין נמצא בבעלות משפחתית כבר ארבעה דורות, מאז שהוקם ב-1880. היקב חולש על כרמים המתפרשים על פני 770 דונם ברחבי אזור בורגון (בורגונדי) בצרפת, המתחלק ל-42 כפרים שונים שלכל אחד מהם טרואר (אזור גידול) ותנאי אקלים שונים. היקב ידוע בשיטת הטיפול הביו-דינמית בגפנים, ובהקפדה רבה על שיטות הגידול וייצור היין המסורתית של העולם הישן.
ג'וזף דרוהין בית ג'וזף דרוהין פועל מאז שנת 1880, וממוקם בבירת היין של אזור בורגון, בון, במרכז העיר העתיקה. היקב בבעלות וניהול משפחתיים זה דור רביעי. במשך השנים, הקפידה המשפחה להרחיב את הכרמים שברשותה, ולרכוש חלקות משובחות בלבד, בעיקר חלקות גראן קרו ופרמייר קרו. כיום, היקב מייצר יין מ-90 חלקות שונות, ובבעלותו 730 דונם של כרמים.
" אנחנו משתמשים בשיטות טבעיות לפתור בעיות של הטבע" כך מסכמים ביקב את ההחלטה להעביר את כל 72 ההקטר של האחוזה ברחבי בורגון לגידול אורגני וביודינאמי. היקב מייצר את גפניו לשתילה בעצמו כחלק ממעקב צמוד אחרי הגפנים המובחרות ביותר. היקב מחזיק בחלקות מובחרות ברחבי בורגון עוד מ-1880
בעין
אדום רובי צלול
באף
פירות יער, עלים רטובים ונגיעות וניל
בפה
חי ובועט, במרקם טאניני בשל וסיומת אדמתית ומינרלית
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות