יפו אן ומשה צלניקר הקימו את יקב יפו ב-1998,אן צרפתיה מחבל אלזס ומשה יליד הארץ החליטו להמשיך את המסורת המשפחתית של אן.לאחר שהות ארוכה בצרפת חזרו לארץ והקימו את היקב. ההתחלה הייתה ביפו ומכאן שמו ולאחר מספר שנים עבר היקב לאזור עמק האלה. יקב יפו ממוקם במושב נווה מיכאל שבעמק, אזור עם היסטוריה עשירה של תעשיית יין כבר לפני אלפי שנים ו"דרך יין" חדשה שקורמת עור וגידים. עשיית היין ביקב יפו משלבת מסורות וידע בשאיפה לייצר יין ייחודי לאזור וליקב,לכן מתמקדים בענבים הגדלים באזור וברובם מכרמים בבעלותנו. הבן סטפן למד ייננות בצרפת ומזה כמה שנים הפך ליינן הראשי ואחראי על כל תהליך עשיית היין.
יפו אן ומשה צלניקר הקימו את יקב יפו ב-1998,אן צרפתיה מחבל אלזס ומשה יליד הארץ החליטו להמשיך את המסורת המשפחתית של אן.לאחר שהות ארוכה בצרפת חזרו לארץ והקימו את היקב. ההתחלה הייתה ביפו ומכאן שמו ולאחר מספר שנים עבר היקב לאזור עמק האלה. יקב יפו ממוקם במושב נווה מיכאל שבעמק, אזור עם היסטוריה עשירה של תעשיית יין כבר לפני אלפי שנים ו"דרך יין" חדשה שקורמת עור וגידים. עשיית היין ביקב יפו משלבת מסורות וידע בשאיפה לייצר יין ייחודי לאזור וליקב,לכן מתמקדים בענבים הגדלים באזור וברובם מכרמים בבעלותנו. הבן סטפן למד ייננות בצרפת ומזה כמה שנים הפך ליינן הראשי ואחראי על כל תהליך עשיית היין.
"המונח "טרואר" (Terroir) שמתייחס למכלול תנאי הגידול שמשפיעים על איכות הענב הוא נר לרגלינו ומנחה אותנו לאורך תהליך הגידול - החל מהבחירה במיקום הגאוגרפי של הכרם, הגובה מעל פני הים, מבנה הקרקע, השיפוע והחשיפה לשמש." עמק האלה המכונה "טוסקנה הישראלית" זוכה להכרה כמקור לכרמים איכותיים כבר אלפי שנים ועדויות ארכאולוגיות מלמדות על מסורת עתיקה של ייצור יין באזור.