בלב הגליל העליון במדרונות המערביים שלמרגלות הר מירון בגובה של 840 עד 890 מטר, נטע יוסף סיידא, נצר למשפחת חקלאים, את כרמי הענבים של יקב Lueria הפרושים על כ-180 דונם. ייחודו של כרם יוסף מתבטא בשילוב נדיר של שכבות אדמת בזלת, טרה רוסה וגיר בחלקה אחת. מבנה האדמה בכרם, גובהו הרב, הקרקע המנוקזת, האקלים הייחודי באזור,שיטות ההשקייה בטכנולוגיה מתקדמת, דישון אורגני (קומפוסט מייצור עצמי), יוצרים תנאים מצויינים לגידול ענבי יין איכותיים.
יין המדגיש את הפרי ,מינרליות עשירה, חמיצות דומיננטית וארומות של פסיפלורה וגויאבה. מומלץ להגיש צונן.
דבר המומחה
גידי סיידא, למד את אהבת האדמה והקשר לכרמים וליין מאביו עוד בילדותו. גידי התחיל את לימודי הייננות ישר אחרי הצבא. כיום גידי אחראי ומנהל את היקב וייצור היין מרגע הבציר ועד הבקבוק של היינות לאחר ההתיישנות.
ביקב לוריא מייצרים 12 יינות מחלקות הכרם הטובות ביותר בכל שנת בציר.
בלב הגליל העליון במדרונות המערביים שלמרגלות הר מירון בגובה של 840 עד 890 מטר, נטע יוסף סיידא, נצר למשפחת חקלאים, את כרמי הענבים של יקב Lueria הפרושים על כ-180 דונם. ייחודו של כרם יוסף מתבטא בשילוב נדיר של שכבות אדמת בזלת, טרה רוסה וגיר בחלקה אחת. מבנה האדמה בכרם, גובהו הרב, הקרקע המנוקזת, האקלים הייחודי באזור,שיטות ההשקייה בטכנולוגיה מתקדמת, דישון אורגני (קומפוסט מייצור עצמי), יוצרים תנאים מצויינים לגידול ענבי יין איכותיים.
לוריא
בעין
קש ירקרק
באף
מינרלי, ניחוחות של גויאבה ופסיפלורה
בפה
מינרליות דומיננטית, פרי רענן וטרופי. משתנה ומתעצם בפה
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות