1
2
3
מאפיינים | |
---|---|
שם | סנדמאן פורט ואו וינטאז' |
סוג משקה | יין |
כשרות | אין |
זני ענבים | טוריגה נסיונל, טינטה רוריז, טוריגה פרנקה |
אחוז אלכוהול | 20% |
נפח הבקבוק | 700 מ"ל |
סוג יין | אדום |
סגנון היין | מחוזק אדום, עשיר ומורכב |
גוף | מלא |
יישון בחבית | יישון בעץ 24 חודשים, יישון בעץ 24 חודשים |
פיקוק | שעם |
מדינת מקור | פורטוגל |
אזור | פורטו |
אפלסיון | פורטו-Porto |
יקב | סנדמן |
לאתר היקב | http://www.sandeman.com, http://www.sandeman.com |
קישור לכתבה על היין | https://www.thespruce.com/what-is-port-wine-3510911, https://www.thespruce.com/what-is-port-wine-3510911 |
סנדמאן
החברה שהוקמה ע"י ג'ורג' סנדמאן בלונדון בשנת 1790, התמחתה בייצור וסחר של יינות פורט ושרי.
כבר בתחילת המאה ה- 19 יינות סאנדמן יוצאו למדינות אירופה, אמריקה, אפריקה ואף הגיעו לניו זילנד.
את הלוגו יצר מאייר אנגלי בשנת 1928 והוא בעצם איור של דמות מאפיינת של "דון" ספרדי מאזור חרז.
כיאה למותג המוכר בעולם מ-פורט ומ-חרז, נמכרים בכל רחבי העולם, בכל דקה- 21 בקבוקים של סאנדמן.
הצעת הגשה | טארט פירות יער, בשר טלא בבישול ארוך, גבינות כחולות ופונדו שוקולד, טארט פירות יער, בשר טלא בבישול ארוך, גבינות כחולות ופונדו שוקולד |
---|---|
טמפרטורת הגשה | 18°-16°, 14°-16° |
חלון שתיה | 5 שנים ושלושה ימים מהפתיחה, 5 שנים ושלושה ימים מהפתיחה |