שילובים מוזרים

 
 

שמפניה ואוכל תאילנדי? YES PLEASE! השילובים הכי מוזרים (וטעימים) של אלכוהול ואוכל

שמפניה עם תותים זה השילוב הקלאסי, כולם יודעים שיין אדום הולך מעולה עם סטייק ולהקפיץ שוטים של טקילה יחד עם מנת הטאקו שלכם זה כמעט טקס קדוש – אבל תגידו, מה דעתכם על שילובים מעניינים יותר? לפעמים, דווקא מהתאמות שאינן צפויות יכולים להיוולד שילובים מופלאים, טעימים ובלתי נשכחים, כאלה שתרצו לשחזר שוב ושוב. איך אנחנו יודעים? כי ניסינו בעצמנו וחזרנו כדי לספר, לשבח ולהלל! קבלו את השילובים הכי מוזרים וטעימים של אלכוהול ואוכל.

שמפניה עם תותים זה השילוב הקלאסי, כולם יודעים שיין אדום הולך מעולה עם סטייק ולהקפיץ שוטים של טקילה יחד עם מנת הטאקו שלכם זה כמעט טקס קדוש – אבל תגידו, מה דעתכם על שילובים מעניינים יותר? לפעמים, דווקא מהתאמות שאינן צפויות יכולים להיוולד שילובים מופלאים, טעימים ובלתי נשכחים, כאלה שתרצו לשחזר שוב ושוב. איך אנחנו יודעים? כי ניסינו בעצמנו וחזרנו כדי לספר, לשבח ולהלל! קבלו את השילובים הכי מוזרים וטעימים של אלכוהול ואוכל.

 

שמפניה & אוכל תאילנדי

תושבי חבל שמפיין בנורמדי שבצרפת יודעים כבר שנים: אוכל תאילנדי הולך מעולה עם השמפניה המקומית, שחבל שמפיין הוא גם מקום הולדתה. למעשה, השילוב הזה לא אקראי לגמרי, אלא גם לגמרי הגיוני הודות לתווים המשותפים בין השמפניה למנות מהמטבח האסיאתי – כמו ג'ינג'ר, עשב לימון ותווים הדריים מובהקים. מנות ספציפיות שהולכות מעולה עם שמפניה הן פאד-תאי תאילנדי, קארי פנאנג וסלט פפאיה, מתאבן תאילנדי קלאסי, עסיסי ורענן.

 

טקילה בלנקו & סלט עלים רענן

הרוח המקסיקנית המנשבת בין ניחוחות הטקילה, החדה והנקייה, הולכת מצוין עם סלט ירוק ורענן – נסו וגלו זאת בעצמכם. הוסיפו לסלט הירוק שלכם פלפלים, גזר או שומר, הוסיפו ויניגרט ותבלו את הביס הרענן הזה עם מנת טקילה וסקוויז ליים, השילוב בין הטעמים והמרקמים מרוממים את הטקילה ותורמים גם לטעמו הרענן של הסלט. בקיצור, כולם מרוויחים!

 

מידורי & בשר

מידורי הוא ליקר מלון יפני בגוון ירוק, שטעמיו מתוקים אך לא מתוקים מדי. באופן טבעי, הוא משתלב מעולה בקוקטיילים ובשנים האחרונות הוא כובש את מרכז הבמה האלכוהולית, אחרי שבמשך תקופה מסוימת נחשב למיושן מדי.

כדי להוסיף טוויסט לעלילה, לגמו את משקה המידורי שלכם עם מנת בשר עסיסית, דוגמת קורנביף, נקניק או כל בשר אחר. השילוב בין טעמי המלון המתוקים והמליחות הטבעית של הבשר יוצרת משחק טעמים מופלא!

 

יין קינוח & פסטה

מי אמר שרק מנות מתוקות וקינוחים יכולים להשתלב עם יין קינוח? אחד השילובים הכי טובים שנתקלנו בהם הוא השילוב בין פסטה עם גבינה, עדיף עם גבינה כחולה וחריפה, לבין יין קינוח מתקתק או יין חצי יבש, דוגמת ריזלינג. כשהפסטה עשויה כהלכה, כשהרוטב עשיר וכשהגבינה מעניקה חריפות עדינה למנה – מגיע יין הקינוח, שוטף את החריפות, מאזן את המנה ויוצר חגיגת טעמים נפלאה. באחריות.

 

ג'ין וטוניק & אוכל הודי

היי, הורידו מיד את הגבה שהורדתם, מדובר באחד השילובים היותר מוצלחים ומוצדקים שיש! טעמיו התבליניים של הג'ין משתדכים מעולה עם הטעמים הדומיננטיים של האוכל ההודי, בהם שולטים הכמון, הל, קארי, כורכום וגראם מסלה. הג'ין והטוניק מוסיפים שכבה נוספת של מורכבות למנות ההודיות הקלאסית, בייחוד לאלו שהתבלין המרכזי שבהן הוא קארי, והטוניק המתווסף לג'ין הופך את השילוב למושלם באמת, כיוון שכך כל טעם נותר באיכויותיו המקוריות.

 

סינגל מאלט סקוטי & גלידה

אם גלידה מעוררת בכם בעיקר רגשות קלילים, כאלו של יום קיץ שטוף שמש וקשת בענן פורחת בשמיים, ואם וויסקי נצרב בזיכרונכם כשהוא מככב ברומן בלשי מתוחכם או בבר קודר ואפל בליל חורף גשום – אנחנו מזמינים אתכם לנטרל את הדעות המוקדמות ולהצטרף למסע החקירה הקולינרי שלנו, והפעם – בשילוב של שני הקצוות הללו, האפל והקליל, הגלידה והוויסקי. ולא סתם וויסקיסינגל מאלט סקוטי. ולא סתם סינגל מאלט סקוטי, אלא כזה שהתיישן בחבית שרי, שמסתבר שהוא גם השותף המושלם לגלידה. לוויסקי הזה יש סיומת מתקתקה מעט, ולכן היא משתלבת מעולה עם המנה הקפואה והמתוקה. תוכלו לבחור בגלידת וניל קלאסית, או לשדרג את העסק עם גלידת קרמל, שוקולד או קפה. אם אין לכם וויסקי סקוטי, גם בורבון או וויסקי אירי ישתלבו נהדר.

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות