יין

 
 
  1. שותים טבעוני

    רייצ'ל מונטיפיורי

    לאחרונה פונים אלינו לקוחות רבים שמחפשים יין טבעוני, רובם היו די בשוק כשגילו שרוב היינות שנמכרים בארץ אינם טבעוניים. למה זה בעצם? כולנו חשבנו שיין זה סך הכל מיץ ענבים שתסס ואולי נח בחבית עץ אלון כמה שנים באווירה הכי רומנטית שיש. אז מה גורם ליין להיות טבעוני? או יותר נכון, מה גורם ליין להיות לא טבעוני מלכתחילה?

    קרא עוד
  2. תראו כמו מומחי יין (נטולי פלצנות), עם כמה טיפים קלים ליישום‌

    מאת רייצ'ל מונטיפיורי
     
    עולם היין סבוך ולעיתים מאיים. אבל לפני שאתם עושים אחורה פנה,
    הנה כמה טיפים שיתנו לכם את הביטחון‌להמשיך ללכת.‌
    קרא עוד
  3. הפתרון המושלם לשתייה מחוץ לבית - יין בפחית‌

     

    יין בפחית נשמע לכם כמו סוג של חילול קודש? מזל טוב, אתם 'פלצנים'. אנחנו לא מציינים את זה בקטע רע. למרות המצלול המסריח, אהבת אלכוהול ובעיקר אהבת יין דורשת סוג מסוים של דיוק, קפדנות ואנינות. בעגה העממית מכנים את זה 'פלצנות', אז אנחנו פלצנים גאים. אחרי, שזה נאמר ואחרי הרמת הגבה המובנת לנוכח הכותרת, לפעמים גם פלצנים טועים, כי בסיטואציות מסוימות ועבור יינות מסוימים, יין בפחית עשוי להתגלות כרעיון לא רע בכלל.

    קרא עוד
  4. שאלון היין של פאנקו עם יערה אלפסי ביאדגלין

    שאלון היין של פאנקו והפעם עם יערה אלפסי ביאדגלין מיקב הר אודם

    קרא עוד
  5. התאמת יין למנת החג שלנו‌

    מאת רייצ'ל מונטיפיורי

    דג סלמון בתנור‌ 

    מי לא אוהב דג סלמון בתנור? מתובל קלות במלח ומעט פלפל שחור לצד ירקות‌‌ ‌‌קריספיים‌‌ שהונחו סביב וספגו את‌‌ כל הטוב הזה.‌‌ ‌

    קרא עוד
  6. רציתם שמפניה, התכוונתם לקאווה, ובסוף קניתם פרוסקו? בואו תכירו את הבועות אחת ולתמיד.

    מאת רייצ'ל מונטיפיורי

    אין דבר משמח יותר מאשר כוס אלגנטית, גבוהה ומבעבעת. רצוי שגם שתהיה צוננת.

    קרא עוד
  7. שאלון היין של פאנקו עם יוגב צדוק

     

    שאלון היין של פאנקו והפעם עם יוגב צדוק מיקב רמת נגב

    קרא עוד
  8. שותים ים תיכוני

    מאת רייצ'ל מונטיפיורי

     

    עד לא מזמן יינות ים תיכוניים היו חולקים מדף מפוקפק ומאובק בחנויות היין הבינלאומיות. היי‍‍נות הישראלי‍‍ם אפילו לא זכ‍‍ו לשבת לצד חבריהם הים תיכוניים במדף התחתון, אלא נשכח‍‍ו אי שם במדף היינות הכשרים (הרי יין ישראלי נתפס בעולם כיין כשר, אף מבושל ופחות איכותי). אז זהו, שכבר ממש לא. היום לשתות יינות ים תיכוניים זה‌‌ ‌‌טרנדי‌‌ ואפילו סקסי! הים התיכון החדש קיבל העלאה בדרגה‌‌.‌‌ ‌

    קרא עוד
  9. שאלון היין של פאנקו עם יוסי יודפת

    מאת: רייצ'ל מונטיפיורי

     

    שאלון היין של פאנקו והפעם עם יוסי יודפת מיקב עבייה בגליל.

    קרא עוד
  10. ייצור יין בתנאי קיצון

    רייצ'ל מונטיפיורי

    אז חשבתם שיין מייצרים בתנאים אידיאלים, מפנקים ואפילו רומנטיים?

    אז זהו, שרוב הזמן זה ממש לא המקרה.

    בשנים האחרונות ההתחממות הגלובלית נותנת את אותותיה גם בעולם היין, אפשר לומר בבטחה שזה כבר הרבה מעבר לאותות אלא מציאות יומיומית מאתגרת.

    בסופו של דבר כל יקב, מהגדולים והמפורסמים בעולם ועד ליצרני הגראז' הביתי, כפופים לתנאי האקלים שלרוב יחרצו את גורלם.

     

    קרא עוד

פריטים 21-30 מ62

הצגה לכל עמוד
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות