מרגריטה – ההיסטוריה של הקוקטייל המפורסם, וגם מתכון קלאסי

 
 

קלילה, מרעננת, ועם עקצוץ חצוף של מלח - לא סתם המרגריטה היא אחד הקוקטיילים הקלאסיים המוכרים והאהובים ביותר. אז מי הייתה מרגריטה ואיך אפשר לשחזר את המשקה הזה בבית? הכול בכתבה הבאה 

מרגריטה קלאסית היא קוקטייל שמכיל טקילה, מיץ ליים, קואנטרו (ליקר תפוזים), וכמובן, מסביב לשפת הכוס - כתר של מלח שהפך להיות סימן ההיכר של המשקה המפורסם. הקוקטייל נולד במקסיקו ועד היום הוא נפוץ במיוחד לאורך חופי העולם, אבל לא רק. אפשר ואף מומלץ לערבב מרגריטה גם בבית, בכיף שלכם, וליהנות מאווירה משכרת של ים, שמש וחופש שהמשקה הזה מביא איתו. 

 

מי המציא את המרגריטה? 

המרגריטה הפכה ללהיט בערך בתחילת המחצית השנייה של המאה ה-20, אבל כאשר מתחילים לחקור למי מגיע הקרדיט על כך - הדעות חלוקות. 

בסיפור הפופולרי ביותר על המצאת הקוקטייל מככבת הרקדנית מרג'ורי (מרגרט) קינג, שהייתה אלרגית למרבית סוגי האלכוהול, אבל לא לטקילה. בזמן ששהתה בחופשה בחוף רוזריטו במקסיקו, קינג ביקרה במסעדה בשם ראנצ'ו דל גלוריה. הברמן המקומי, קרלוס "דני" הררה, ניסה להמציא עבורה קוקטייל שהיא תוכל לשתות - וכך הגיע לערבוב של טקילה עם קואנטרו וליים. כדי להחמיא לרקדנית האמריקאית, הוא קרא לקוקטייל על שמה. 

גרסה נוספת לסיפור על מקור המשקה מערבת דווקא מרגריטה אחרת - הנסיכה האוסטרית מרגרט. מרגרט ביקרה במקסיקו סיטי בשנת 1947, ועל פי הסיפור ביקשה מהברמן להכין לה קוקטייל על בסיס טקילה. הברמן הכין לה גרסה אחרת של מרגריטה, המוכרת היום כמרגריטה קפואה, וקרא לה על שם הלקוחה המלכותית. 

היום אנחנו יודעים שסיפור המקור האמיתי של המשקה הוא כנראה הרבה פחות מרגש: מדובר בגרסה של משקה מקסיקני שנקרא "דייזי", שבה משתמשים בטקילה במקום בברנדי. המרגריטה כאן היא לא רקדנית ולא נסיכה, אלא פשוט המילה הספרדית לפרח דייזי, המוכר לנו בעברית כחרצית. 

 

קלאסית, קפואה או פירותית? 

כיאה למשקה קלאסי ואהוב, קוקטייל מרגריטה מגיע בגרסאות שונות. המוכרות ביותר הן המרגריטה הקלאסית, שמכינים בערבוב של חומרי הגלם עם קרח באמצעות שייקר, והמרגריטה הקפואה - שמכינים בבלנדר עם קרח ומגישים כברד. 

סוג נוסף של מרגריטה היא המרגריטה המעושנת, שכוללת בנוסף לטקילה גם מסקל. בדומה לטקילה, מסקל הוא משקה אלכוהולי עשוי מצמח האגבה. את הכוס של המרגריטה המעושנת מקשטים במלח מעושן, איך לא. 

דרך נוספת לשדרג מרגריטה, בין אם מדובר במרגריטה קפואה או לא, היא להוסיף לקוקטייל מיץ פירות טרי מרוכז וליצור מרגריטה בטעמים כמו פסיפולרה, תות, אננס, מנגו ועוד. כאשר מוסיפים מיץ פירות אפשר להוריד קצת את כמות הקואנטרו או אפילו לוותר עליו לחלוטין, תלוי בסוג המיץ שמוסיפים. 

 

 

הביאו את החופים הביתה: מתכון למרגריטה 

אחד היתרונות הכי גדולים של מרגריטה הוא שממש קל להכין אותה בבית. מדובר בקוקטייל פשוט להכנה, שדורש ממש מעט חומרי גלם וכמעט אפס עבודה. הכלים היחידים שתזדקקו להם הם שייקר וכוס. השייקר אפילו לא הכרחי בקוקטייל הזה, ואם אין לכם אחד כזה בסביבה - אפשר להשתמש גם בצנצנת עם מכסה. 

 

מרגריטה קלאסית 

60 מ"ל טקילה 

30 מ"ל מיץ ליים 

30 מ"ל קואנטרו או טריפל סק 

קרח 

מלח לעיטור הכוס 

פלח לימון לקישוט 

ממלאים את כוס ההגשה בקרח כדי שתתקרר. בינתיים ממלאים את השייקר בקרח, מוזגים לתוכו את הטקילה, הקואנטרו ומיץ הליים, ומנערים. 

מניחים את השייקר בצד ועוברים לכוס: מרוקנים את הקרח, מרטיבים את שפת הכוס במעט מים ומגלגלים אותה במלח. מסננים את המשקה מהשייקר לתוך כוס הקוקטייל (הקרח לא נכנס לכוס). מקשטים בפלח לימון. 

יש לכם מרגריטה! תיהנו

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות