louiseroyer

 
 

ההסיפור על לואי והדבורים

הסיפור של אחד מבתי הקוניאק המפורסמים והיוקרתיים ביותר בעולם מתחיל מדבורה.

בדומה לאביו ולסבו, לואי רוייה היה חובב טבע נלהב והיה מרותק במיוחד מחיי הדבורים. הוא שאב השראה מהדבורים ומשיטות העבודה השקדניות שלהן בכוורת ויישם אותן בתפקידו כבלנדר בהרכבת קוניאקים משובחים מ-eaux-de-vie שנבחרו על-ידו בקפידה ובזהירות.

הוא העריץ את מבנה הכוורת המתוחכם והמושלם בו כל דבורה פועלת משתתפת בהכנת הדבש ויודעת את מקומה ותפקידה בהיררכיה. כך הוא דמיין את העבודה בבית הקוניאק העתידי שלו, בו כל פועל יתרום ממומחיותו בייצור המשקה המושלם. זה היה אך טבעי שיבחר בדבורה כסמל של בית הקוניאק שלו, שהוקם בשנת 1853 ואכן - על כל בקבוק קוניאק לואי רוייה מופיעה דבורה.

 
ההיסטוריה של לואי - תחנות בזמן
  • 1828-1840

    לואי רוייה נולד ב-1828 ביארנק, עיירה בלב מחוז קוניאק הצרפתי, ובילה את נעוריו בשכונה בה נמצאים כיום מרתפי היישון ומשרדי חברת לואי רוייה.

  • 1853

    בגיל 25, רוייה מחליט לפתוח עסק קוניאק עצמאי ובית הקוניאק לואי רוייה הופך מחלום למציאות.

  • 1929-1853

    רוייה ממשיך לפתח את בית הקוניאק שלו. התעוזה, המסירות ותפיסת העולם שלו אפשרו לו לבנות חברת בינלאומית בחוכמה והצלחה.

  • 1989-1929

    במהלך העשורים הבאים, יורשיו של רוייה המשיכו לבנות ולבסס את החברה לפי חזונו וברוחו, אך שילבו גם חדשנות בלתי פוסקת ותעוזה משל עצמם המתבטאות בכל בקבוק ובכל לגימה. כך למשל ב-1988 הושק הקוניאק לואי רוייה XO בבקבוק ייחודי, שנועד להיות קוניאק הדגל היוקרתי ביותר של המותג. ב-2009 השיק המותג בקבוק חדש בעל עיצוב חדשני יותר לקוניאק ה-XO, שעדיין משלב את מאפייני הבקבוק המקורי.

  • 1989

    מותג לואי רוייה מצטרף למשפחת Suntory, חברה יפנית שהחלה כמבשלה ומזקקה מקומית עוד ב-1899 והפכה לאחת ממפיצות האלכוהול הגדולות והחזקות ביותר בעולם.

  • 2006

    לואי רוייה הופך לאחד מהמותגים הנמכרים ביותר בסין. הקוניאק אגב, הוא אחד ממשקאות האלכוהול הנמכרים ביותר בסין. אם רק 11% מאוכלוסיית סין תשתה בקבוק קוניאק אחד בשנה, אזור קוניאק לא יצליח לעמוד בקצב הייצור כדי לספק קוניאק למקומות אחרים בעולם. הצרפתים אחראים רק ל-3% מצריכת הקוניאק העולמית בשנה, אם תהיתם.

  • 2007

    המותג מרחיב את מגוון המשקאות שלו ומשיק את קוניאק גראן שמפיין EXTRA המיוצר מענבים מובחרים מזן "גראן שמפיין", והוא הביטוי האולטימטיבי למומחיות של בית הקוניאק המשפחתי, שצאצאיו עדיין משמשים חלק חיוני מייצור הקוניאק. לדוגמא - ז'רום רוייה הוא המאסטר סלקטור של בית הקוניאק.

  • 2012

    משפחת רוייה רוכשת חלקת יין עצומה בליבו של אזור גראן שמפיין, הנחשב לאזור היוקרתי והמשובח ביותר לגידול ענבים במחוז קוניאק הצרפתי.

  •  

כיום בית לואי רוייה ממשיך לבסס את מעמדו כאחד מבתי הקוניאק היוקרתיים והטובים ביותר בעולם וממשיך לחקור דרכים חדשות לענג את החיך עם משקאות קוניאק משובחים ועשירים.

מהכרם אל הסניפטר - כיצד מייצרים לואי רוייה?
  • הענבים:
    01

    בכל שנה, ענבים יוצאי דופן באיכותם (בעיקר מזן יוני בלאן) גדלים באדמות הפוריות והעסיסיות של הכרמים. הענבים הבשלים משמשים להכנת יין המזוקק ל-Eaux-de-vie - "מי החיים", הנוזלים המשמשים להכנת הקוניאק. אופיו הייחודי והמעוגל של קוניאק לואי רוייה הוא התוצאה של ערבוב או-דה-וי משנות בציר וגילאים שונים, מ-5 אזורי גידול בחבל קוניאק: גראן שמפיין, פטי שמפיין, בורדרי, פיין בואה, ובון בואה.

    כל בציר ענבים מפיק או-דה-וי בעל אופי ומאפיינים ייחודיים. הערבוב של כמה או-דה-וי שונים יחד מאפשר ליצור הרמוניות יוצאות דופן של טעמים וניחוחות.

  • הזיקוק:
    02

    מעט לאחר שהקציר מסתיים, היינות הלבנים המופקים מהענבים עוברים זיקוק כפול בדוודי נחושת מסורתיים העומדים בתקנים המחמירים של הלשכה הלאומית לקוניאק. במהלך תקופת הזיקוק השנתית, הנמשכת מה-1 באוקטובר ועד ה-31 במארס, צוות הזיקוק של בית לואי רוייה עובד ימים כלילות כדי לחלץ בעדינות ובמומחיות רק את המיטב מהענבים ולייצר או-דה-וי מעודן, מורכב ובעל גוף מלא.

    דוודי הנחושת הופכים את היינות המיוצרים תחילה, לאו-דה-וי צלול ומשובח הנושאים ניחוחות עדינים של כרם פורח. התהליך האיטי מאפשר לנוזלים לצבור ארומות עוצמתיות ואיכות יוצאת דופן. בסוף תהליך הזיקוק הארוך והקפדני, רק הליבה המורכבת מהנוזלים המשובחים והאיכותיים ביותר נשמרת, או כמו שלואי רוייה היה מכנה אותה - "הנשמה הבוערת של היין".

  • Eaux-de-vie:
    03

    המאסטר סלקטור של לואי רוייה מחפש את האו-דה-וי הטובים ביותר שהופקו בחמשת אזורי גידול הענבים בחבל קוניאק. זהו מסע בלתי פוסק אחר אופי, גיוון ועושר והוא מפרך ומספק כאחד. לאורך הדורות השונים, החיפוש הבלתי מתפשר אחר הטוב ביותר סיפק לבית לואי רוייה מבחר עשיר וייחודי של או-דה-וי משובחים להפליא, מהם המאסטר בלנדר יכול להמשיך להפיק מגוון אינסופי של משקאות קוניאק נפלאים.

    כדי להתמיד בעבודה המאתגרת הזו, המאסטר בלנדר והמאסטר סלקטור של בית הקוניאק חייבים לחלוק תשוקה משותפת, מסירות ויצירתיות. כך משקאות הקוניאק של לואי רוייה ימשיכו להיות הראשונים בתחומם ולשקף את נסיונם ומומחיותם של השניים בכל לגימה.

  • יישון
    04

    בכדי להפוך לקוניאקים עגולים להפליא, האו-דה-וי הצעירים והחומציים זקוקים לזמן להתיישן, להתבגר, לפרוח ולפתח אופי ייחודי לאחר שהם עוזבים את דוודי הזיקוק. הודות למבחר המשובח של חביות עץ בגילאים שונים העשויות אך ורק מעץ המגיע מיערות במחוז לימוזין שבצרפת, האו-דה-וי המזוקק בבית לואי רוייה נהנה מסביבה מתאימה בכל אחד משלבי המסע שלו לקראת התיישנות איכותית. כך העושר של הניחוחות והטעמים של האו-דה-וי יכול להיות ממוצה בהרמוניה, בכל תהליך יישון, ללא יוצא מן הכלל.

    בלחות האפילה של מרתפי לואי רוייה, הממוקמים למרגלות הנהר של מחוז שראנט, המיסתורין של הקוניאק מתעורר באיטיות לחיים. הקוניאק נושם דרך הנקבוביות של החביות, ממש כמו יצור חי. עקב הנוזלים הרבים המתאדים במהלך היישון (להם העניקו את השם הרומנטי "חלקם של המלאכים"), קירות המרתף מכוסים בעובש המשחיר את האריחים והקירות ופולש ל-'Paradis', חלקת גן העדן' בה האוצר היקר נח.

    חלקת גן העדן נמצאת הרחק מאור השמש הפוגעני והכניסה אליה מותרת לאחדים בלבד. בבוא העת, המאסטר בלנדר והצוות המיוחד שלו ירכיבו מהתערובות המיושנות את הקוניאקים המשובחים של לואי רוייה. במהלך דורות ובמשך שנים רבות, או-דה-וי צעירים נחים לצד קוניאקים מבוגרים ומכובדים בחלל השלו, בה מתרחש מיזוג קסום של עוצמה וגוף. כיום, מלאי הקוניאקים הנכבד של לואי רוייה מספק למאסטר בלנדר של בית הקוניאק מבחר יוצר מן הכלל של תכונות נפלאות וייחודיות.

  • הערבוב:
    05

    כאשר האו-דה-וי מגיע לשלב היישון הראוי, מגיע זמן הערבוב. זה גם הזמן של המאסטר בלנדר להפגין את המומחיות והכישרון הרבים שלו. הוא שואב את יכולותיו גם לא רק מניסיונו העשיר, אלא גם ממומחיות המועברת מדור לדור במשך שנים רבות. במהלך הערבוב של שנות הבציר השונות והמיזוג ביניהן, הוא ממצה לחלוטין את כל הארומות הטבעיות ויוצר קוניאקים בעלי גוף יוצא דופן ואופי ייחודי.

    לאחר הערבוב, התערובות המוכנות חוזרות לחביות העץ לנוח שוב לכמה חודשים נוספים. התפתחותן האיטית ממשיכה להיות תחת המעקב של המאסטר בלנדר והצוות שלו עד לשלב הביקבוק.

לשתות את לואי ב-3 צעדים חשובים
לפני שאתם ניגשים ללגום קוניאק של לואי רוייה זכרו - קוניאק לא שותים. קוניאק טועמים, מריחים ומעריצים במבט.

מבט:

לוקח זמן להעריך קוניאק. התחילו בלהביט בו ולחפש אחר רמזים יקרי ערך המצביעים על גילו ואיכויותיו. הצבע שלו, עוצמתו, הצלילות והזוהר שהוא מפזר, חושפים את שלבי הטעימה הבאים.

טעם:

כאשר החיך נמצא בהרמוניה עם האף, הוא יצליח להוביל אתכם לממלכת הטעמים של הקוניאק. צפו למגוון תחושות: ארומות מורכבות, עוצמה של טעמים וניחוחות רבים ומורכבים, טעמים מאוזנים וסיומת ארוכה שתחתום את הרושם הראשוני שלכם מהקוניאק הנפלא. עושר ומורכבות בטעמים הם סימן לאיכות גבוהה והייחודיות של הקוניאק.

 

 

ריח:

ההרחה הראשונה של הקוניאק ממשיכה את המסע לליבן של הארומות הייחודיות והעשירות. ראשית, התחילו לאט ובעדינות: קודם תחשפו לתווים שהקוניאק משחרר בספונטניות. לאחר מכן, שאפו את ניחוחות הקוניאק בזמן שאתם מסובבים את הכוס בעדינות כדי לערבל את הקוניאק. כך תחשפו לארומות העדינות והנדיפות יותר.

לכן מומלץ לשתות את הקוניאק בכוס סניפטר בעלת תחתית רחבה, רגל קצרה ושוליים צרים - קוניאק מומלץ להגיש בטמפרטורת החדש ולחמם עם כף היד כדי לחלץ ממנו ארומות וניואנסים עדינים במיוחד. זר הניחוחות המשתחרר מהמשקה בהדרגה עולה כלפי מעלה עד שמגיע לאף במלוא תפארתו.

3 עובדות על הכרמים של משפחת רוייה
  • 01

    אזור יארנק נמצא במחוז שראנט בדרום-מערב צרפת, לצד האוקיאנוס האטלנטי. האזור נהנה ממיקום גיאוגרפי יוצא דופן: האוקינוס מספק תנאי אקלים אופטימליים להבשלה מאוזנת של הענבים והאזור עשיר בכרמים יפיפיים ובמשפחות של ייננים וחקלאים החיים בו בשלווה.

  • 02

    אופייה הנקבובי של קרקע הגיר בחבל קוניאק, מבטיח שהגפנים יקבלו אספקה סדירה ומושלמת של מים. פני הקרקע הבהירים סופגים את המים וזוהרים בחומה של השמש באנרגיה ייחודית.

  • 03

    הקוניאק מיוצר מהמים הטהורים ביותר באזור בלבד. הקוניאק, המיוצר מענבים הגדלים בסביבה החקלאית המושלמת ביותר, נחשב למתנה מהטבע לבני האדם.

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות