- SALE כל המוצרים
- אלכוהול כל המוצרים
- יין כל המוצרים
- בירה כל המוצרים
- מתנות ומארזים כל המוצרים
- מוצרים נלווים כל המוצרים
אמפורה ריטון רוז' הוא בלנד בעל צבע אדום מעורר ונעים מעוטר בגוונים עזים של סגול ובורדו. טעמיו פירות שחורים ואדומים, אוכמניות, תותי בר ודובדבנים שחורים ובשלים. אמנם היין נגיש כבר כעת אך הוא ימשיך וישתבח במהלך השנים הבאות
בבחירת הכרמים של יקב אמפורה הושקעה ומושקעת מחשבה רבה. הגידול נעשה בתנאים מגוונים, תוך הקפדה מירבית על יצירת חלקות בעלות מאפייני איכות ובידול מקסימליים, אשר מייצגים בצורה המיטבית ביותר את מאפייניו של כל כרם. כרמי היקב מפוזרים במספר אזורים בארץ, תוך מיקוד באזורי היין האיכותיים והמבטיחים ביותר לגידול כרם יין: במורדות הצפוניים של רמת הגולן, בצפון עמק קדש שבגליל העליון, וכן בפסגות שבהרי יהודה. הכרמים נטועים בגובה רב, נהנים מאקלים קריר, אשר מתאים לגידול ענבי איכות ומשקפים את שאיפת יקב אמפורה לייצג ולבטא ביינותיו פסיפס עשיר ומגוון של טרואר ישראלי עילי.
כשרות | אין |
---|---|
נפח הבקבוק | 750.00 |
יקב | אמפורה |
מדינה | ישראל |
אזור | הרי הכרמל |
זני ענבים | קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק |
מידת יובש | יבש |
סגנון היין | אדום, קלאסי ומורכב |
אחוז אלכוהול | 14% |
פיקוק | שעם |
מפת האזור | ישראל |
Vegan Friendly | טבעוני |
מותג | אמפורה |
סוג יין | אדום |
סוג משקה | יין |
יישון בחבית | 24 חודשים בחביות עץ אלון |
התאמת אוכל | BBQMeat, Meat casserole |
הרי הכרמל
ישראל
יקב אמפורה הוקם בשנת 2000 על ידי גיא רילוב והיינן גיל שצברג. ייצור היין נעשה בתחילה בסככה בחוות מקורה, ולפני מספר שנים עבר למבנה אבן מרשים ומרווח שהוקם באזור הכניסה לחווה. בבניין החדש והיפהפה נמצאים אזור הייצור של היין וכן מרכז המבקרים מאיר העיניים של היקב. בשנת 2008, בשיתוף עם גיא רילוב, רכשה את היקב משפחת דובוב. נופי הבראשית בהם שוכן היקב הילכו עליהם קסם והשתלבו באופן מושלם עם אהבתם לארץ וליין. מאז, הוטמע ביקב תהליך התחדשות ושיפור מתמיד. כרמי איכות ניטעו באזורים ייחודיים בארץ, ידע וטכנולוגיות עילית שולבו בתהליכי הייצור של היין, ומעל הכול – נבנה צוות מקצועי ומנוסה, בראשותו של היינן ד”ר ארקדי פפיקיאן. מתוך שאיפתו לשלמות וליצירת סטנדרטי איכות בקנה מידה עולמי, גייס היקב את יועץ הייננות החשוב והמוערך בעולם, מר מישל רולאן. כבעלים של עשרה יקבים ויועץ לעשרות יקבים במדינות רבות, נחשב מר רולאן לאחד מאנשי המפתח של תעשיית היין העולמית, בעל פרספקטיבה בינלאומית יוצאת דופן ומפורסם במגע הקסם שלו באיזון ובליטוש יינות איכות. בשנת 2016 היינן מעיין קושיצקי מצטרף ליקב אמפורה ומחליף את היינן ארקדי פפיקיאן. קושיצקי מגייס צוות ייננים צעיר שיעבוד תחתיו בהפקת יינות היקב. ב-2016 ד”ר יובל סמואל נכנס כשותף פעיל ביקב ומאז משמש כמנכ”ל החדש של היקב. ד”ר סמואל הוא בעל רשת המרפאות הווטרינריות אשר נושאת את שמו. בשנים האחרונות הרחיב את עסקיו לתחום הנדל”ן, הייעוץ העסקי ועתה הוא נכנס לענף היין.