ננה קסיופאיה

Nana Cassiopeia
מק״ט
76-13087
‏117.00 ₪
 
750 מ"ל | מחיר ל- 100 מ"ל - ‏15.60 ₪
במלאי
הענבים נבצרו כאשר הגיעו לרמת הבשלה אופטימלית, בבציר ידני ומוקפד, כאשכולות עם גרגרים קטנים וריכוז פרי גבוה. חלק מהאשכולות נכנסו לתסיסה כאשכולות שלמים. לאחר סיום התסיסה היין עבר להשריה חמה על הקליפות לתקופה של כשבועיים לריכוך הטאנינים והעמקה של הגוף. היין מתיישן 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, כמחצית מהן חביות חדשות.
מידע חשוב
כשר לפסח כן
כשרות יש
נפח הבקבוק 750.00
יקב יקב ננה
מדינה ישראל
אזור נגב
אפלסיון מצפה רמון
זני ענבים סירה
מידת יובש יבש
סגנון היין אלגנטי ועסיסי, אדום
אחוז אלכוהול 14.70%
פיקוק שעם
מותג יקב ננה
סוג יין אדום
סוג משקה יין
יישון בחבית 16 חודשים
תווית אורגנית כן
התאמת אוכל BBQMeat
טמפרטורת הגשה: 14-16 מעלות
כוס להגשה
כוס אדום
מתאים עם
בשר
כרמי יקב ננה נטועים במצפה רמון, באפיק העליון של נחל צין בגובה 800 מטר מעל פני הים. אדמת הלס בה נטועים הכרמים עשירה והגפן נהנית ממשרע טמפרטורות קיצוני בין יום וליל. השילוב בין האקלים לקרקע מעניק לענבים אופי מדברי ייחודי. ערן רז הידוע בכינויו "ננה" הוא הכורם שהפך את מצפה רמון לאזור מבוקש מאזור בו לא האמינו כי יכולים לגדל ענבי יין איכותיים. ננה, הגיע למצפה רמון עם ידע וניסיון שצבר מאזורי גידול שונים בארץ. בדיקות הקרקע והימצאותן של טראסות עתיקות הוכיחו כי חזון הכרם המדברי יהפוך למציאות. כיום כרמי היקב נפרסים על כ-100 דונם וכוללים זנים אשר נהנים מתנאי הקיצון שהמדבר מציע. ייננית היקב, דנה בני, עבדה בבצירים באזורים שונים באירופה ועד לדרום אפריקה וקליפורניה, ושאבה השראה שמתבטאת ביינות המשלבים סגנון עולם חדש יחד עם עולם ישן ובעיקר מדברים את אזור היין-מצפה רמון.
  • בעין
    ארגמן עמוק
  • באף
    דובדבן שחור, שזיף, וניל, פלפל שחור, אקליפטוס
  • בפה
    דובדבן שחור, שזיף, וניל, פלפל שחור, אקליפטוס
  1. ההמלצות של לי בן יהודה מנכ"לית יקב ננה לי בן יהודה מנכ"לית יקב ננה ממליצה לנו על יינות אהובים מחבל בורדו בצרפת
  2. ייצור יין בתנאי קיצון רייצ'ל מונטיפיורי אז חשבתם שיין מייצרים בתנאים אידיאלים, מפנקים ואפילו רומנטיים? אז זהו, שרוב הזמן זה ממש לא המקרה. בשנים האחרונות ההתחממות הגלובלית נותנת את אותותיה גם בעולם היין, אפשר לומר בבטחה שזה כבר הרבה מעבר לאותות אלא מציאות יומיומית מאתגרת. בסופו של דבר כל יקב, מהגדולים והמפורסמים בעולם ועד ליצרני הגראז' הביתי, כפופים לתנאי האקלים שלרוב יחרצו את גורלם.  
 
 
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות