רופינו משפחת רופינו התחילה לייצר יין ב-1877. כבר לאחר זמן קצר זכו יינות היקב למדליות רבות דבר שהוביל את הדוכס מאוסטה לקבוע את היקב כיצרן של בית המלוכה. עד היום המשפחה היא שם נרדף לאיכות של איזור קיאנטי בטוסקנה.
רופינו משפחת רופינו התחילה לייצר יין ב-1877. כבר לאחר זמן קצר זכו יינות היקב למדליות רבות דבר שהוביל את הדוכס מאוסטה לקבוע את היקב כיצרן של בית המלוכה. עד היום המשפחה היא שם נרדף לאיכות של איזור קיאנטי בטוסקנה.
באזורים המובחרים של אזור קיאנטי(DOCG) גדלים גפני הסנג'יובזה והזנים המקומיים בצורה מיטבית. שיטות הגידול מסורתיות ומכבדות את הגפן והסביבה.