- SALE כל המוצרים
- אלכוהול כל המוצרים
- יין כל המוצרים
- בירה כל המוצרים
- מתנות ומארזים כל המוצרים
- מוצרים נלווים כל המוצרים
זהו יין אדום יבש המופק מ-85% ענבי פטי ורדו ו-15% מלבק וניחן בצבע ארגמני עמוק, ארומה פרחונית וניחוחות של פירות יער ומעט בשר מעושן. טעמיו מרוכזים וניתן לחוש בהם בתווי דובדבנים שחורים עסיסיים, הסיומת עפיצה מעט והגוף מלא. מומלץ מאוד להגשה בטמפ' 18 מעלות לצד מנות בשריות משובחות ופסטות ברוטב בשר. יתיר פטי ורדו אף מתאים להמשך יישון של 5-10 שנים בתנאי אחסון נאותים.
יקב יתיר נוסד בשנת 2000 באזור תל ערד. כרמי היקב נטועים בסמוך ליקב על גבי מדרונות בלב יער יתיר, היער הנטוע הגדול ביותר בישראל, המתנשא לגובה של עד 900 מ' מעל פני הים. זני הענבים הנטועים נהנים מתנאים אידיאליים לגידול ענבי יין.
כשר לפסח | כן |
---|---|
כשרות | יש |
נפח הבקבוק | 750.00 |
יקב | יתיר |
מדינה | ישראל |
אפלסיון | יתיר |
זני ענבים | קברנה סוביניון, סירה, מלבק, טנאט, פטי ורדו |
מידת יובש | יבש |
פיקוק | שעם |
מותג | יתיר |
סוג יין | אדום |
סוג משקה | יין |
יישון בחבית | 12 חודשים בחביות עץ אלון |
התאמת אוכל | BBQMeat, MeetSauce, PastramiCarpaccio |
חורף קר,כמות גשם ממוצעת. חודש מרץ קר וגשום מהרגיל. אביב קיצוני, אח"כ שרב בפריחה שהפחית את היבול. הבשלה רציפה ואיכותית, סהכ בציר מעט מאוחר מהממוצע.