שאל את היינן - ליאור לקסר יינן יקבי ירושלים

 
 

שיחה עם ליאור לקסר, מנכ"ל ויינן ראשי של יקבי ירושלים

 

מה היה המפגש הראשון שלך עם עולם היין?


המפגש הראשון שלי עם יין היה בבית הורי, שני הורי יוצאי רומניה והיה מקובל לשתות יין בארוחת שבת.



מה גרם לך להתאהב בעולם היין?

בתחילת הדרך עבדתי כברמן במסעדת דיקסי ואירית שנקר "גייסה" אותי לעבוד ביקב מרגלית כעוזר בימי שישי, בהמשך היו טיולי יין לבורגונדי, בורדו ועמק הרון . . . בשלב זה אפשר לומר שהתאהבתי בעולם היין.



ספר לי קצת על על עצמך... (איפה למדת עבדת/ ומה מעשייך כיום)


נשוי לרווית. אבא לדניאל ויונתן, מתגורר בתל אביב . . . אחרי לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב, החלטתי שזו לא דרכי. נסעתי ללימודי ייננות ועבודה בבורגונדי, לאחר מכן עבדתי בבורדו ובמרגרט ריבר (מערב אוסטרליה), משם חזרתי לישראל ועשיתי קדנציה ארוכה של יינן ראשי ביקבי כרמל.

כיום אני המנכ"ל והיינן הראשי של יקבי ירושלים.



איפה אתה רואה את עצמך 5 שנים מהיום?

בתעשיית היין בישראל, בתפקיד מהותי שמשלב ייננות, ניהול, מיתוג . . .



ציין דבר שמייחד אותך ואת הדרך שלך/ היינות שלך?

אני חושב שמה שמאפיין אותי, הוא הצורך להטיל ספק, לא לאמץ אמיתות מוחלטות או לאמץ תשובות מוכנות מראש. אלא, לנסות ולבחון כל החלטה וכל מצב בכלים אמפיריים. לכן גם היינות שלי ממשיכים להשתנות ולהתפתח כל הזמן . . . מה שהיה נכון עבורי לפני מספרים בצירים, עשוי להיות שונה היום.



מה אזור היין האהוב עליך בעולם?

למדתי ייננות, עבדתי וגרתי בבורגונדי . . . לכן התשובה פשוטה בעבורי. אני מאד אוהב את האזור, לא רק את היין, אלא גם, את ההיסטוריה, הטבע, האוכל . . .



איזה יין היית לוקח לאי בודד ולמה?

קרוב לוודאי שהייתי לוקח בקבוק של שאטו הו בריון – Chateau Haut-Brion, היקב מצליח לייצר את היינות הכי "שלמים" שאני מכיר, הכל מאוזן הרמוני ובמקום. לצערי, אני לא מצליח לטעום מספיק מיינות היקב.


משפט מחץ לסיום ?

שתו יותר יין, זה הופך את החיים להרבה יותר יפים.

המלצות
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות