איך תבחרו יין לערב חג?

 
 

רייצ'ל מונטיפיורי

שאלה זאת חוזרת מדי שנה.

והתשובה הנכונה היא שאין תשובה אחת נכונה.

 

קחו מספר קווים מנחים על מנת לבחור נכון:

 

מה בתפריט?

סלטים/ דגים - יינות מבעבעים כמו פרוסקו או שמפניה, יינות רוזה או יינות לבנים עם חומציות מעוררת כמו סובניון בלאן, פינו גריג'יו, אפשר גם אדומים קלילים כמו פינו נואר או ברברה.

בשרים ותבשילים עשירים, לכו על יין אדום כמו סירה, קריניאן, יינות בעליי אופי ואמירה נחרצת.

קשה לכם להתנתק מלבנים גם בעיקרית? בחרו שרדונה שעבר יישון בחבית עץ, שיוכל לעמוד מול ה"אתגר" בהצלחה מרבית.

 

איפה הארוחה?

אם באוויר הפתוח, וצפוי מזג אויר חם, עשו לאורחים שלכם טובה ותצננו את כל היינות לפני תחילת הארוחה, כולל האדומים. אם הארוחה בפנים והמזגן חוגג, קררו רק את הלבנים ותחלצו מראש את האדומים בעלי הגוף הכבד עם עריכת השולחן, כדי שיגיעו לרגע האמת בשיאם.

 

מי האורחים?

 מבטיחים לכם שלכל אורח תהיה העדפה אישית ליין. אז תדאגו למבחר- יין לבן יבש כמו סובניון בלאן או שרדונה ואחד חצי יבש כמו ריזלינג או גוורצטרמינר. יין אדום קליל כמו שציינו ויין אדום על גוף בינוני עד כבד. ומבעבע, כי מי לא אוהב? אם בא לכם באמת לסיים את הערב עם טעם של עוד, במקום להגיש קנקן ענק של מים עם נענע עם הקינוח תגישו יין מחוזק או יין קינוח.

 

מצב הרוח?

בשנת 2022 יותר ויותר נותנים דגש להתאמת יין למצב רוח ולמה שטעים לכם ופחות איזה יין מתאים לאיזו מנה ספציפית. אז אם כל עניין ההתאמות כבד עליכם, לכו על מה שאתם הייתם רוצים לשתות בארוחת החג השנה, מבטיחים לכם שזה מתכון מנצח.

 

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות