- SALE כל המוצרים
- אלכוהול כל המוצרים
- יין כל המוצרים
- בירה כל המוצרים
- מתנות ומארזים כל המוצרים
- מוצרים נלווים כל המוצרים
החגים מתקרבים והגיע הזמן לשתות משקאות מיוחדים וטעימים לכבוד שנה מתוקה ומשובחת. בכתבה הבאה נפלה עלינו המוזה, אז בואו לגלות איך להכין קוקטיילים מיוחדים לראש השנה
Honey Smash
הרעיון המרכזי בקוקטייל הזה הוא המפגש בין הטעם העשיר של הוויסקי לטעם העשיר והמתוק של הדבש. יש כל מיני גרסאות למשקה הזה, אנחנו בחרנו להציג לכם את גרסת העצלנים. למה עצלנים? כי ג'ק דניאלס כבר עשו את רוב העבודה והם מציעים בקבוקי וויסקי דבש שהם כבר שילוב של וויסקי עם ליקר דבש שג'ק דניאלס מכינים במיוחד עבור המוצר הזה. השגתם בקבוק כזה של ג'ק דניאלס? נהדר תמזגו 50 מ"ל לכוס תוסיפו 20 מ"ל מיץ לימון סחוט, קצת קרח גרוס וקשטו בפלח פרי או עלה מנטה.
Gold Rush
קוקטייל נוסף שמבוסס על המפגש בין דבש לוויסקי הוא ה-Gold Rush, או 'הבהלה לזהב' בתרגום חופשי. בשביל להוציא את הקוקטייל הזה לפועל נצטרך דבש אמיתי, אותו המהדרין נוהגים לערבב עם ברבון (בכל זאת מדובר בקוקטייל אמריקאי), אם כי יש להניח שזה יעבוד עם כל סוג של וויסקי. לשני אלו מסיפים לימון סחוט והרי לכם "בהלה לזהב". למעשה מדובר בגרסה של וויסקי סאוור בה הדבש מחליף את הסוכר. אך ההחלפה הזו בהחלט נוכחת ומורגשת והופכת את Gold Rush למשקה יותר מעניין.
אוזו תפוזים ודבש
גם הקוקטייל הזה מאוד פשוט להכנה, למעשה רשימת הרכיבים להכנה שלו מסתתרת בשמו: מערבבים בקערה או שייקר כוס אוזו, 4 כפות דבש ושני תפוזים מקולפים חתוכים לקוביות קטנות. מוסיפים לכל זה שתי כוסות קרח כתוש ומערבבים. יאסו.
Honey moon
דבש יכול לעבוד גם עם קוקטיילים מבוססי וודקה, Honey moon (ירח דבש) הוא דוגמה מצוינת. לוקחים וודקה מוסיפים מיץ לימון וסירופ ג'ינג'ר ובתפקיד הדבש מוסיפים סיידר תפוחים סטרונגבואו בתוספת דבש. תענוג.
גרניטה רימונים
נתחיל את המעבר מדבש לרימון עם קוקטייל קיצי קלאסי שימשיך להיות רלוונטי עבורנו גם במהלך חגי תשרי שעיקרם נופל השנה בספטמבר. מהאחר שהכנת הקוקטייל הזה דורשת זמן והתעסקות כדאי להכין מראש כמות נכבדה. אז תעקבו אחרינו כי בניגוד לקוקטיילים לעצלנים שהצגנו קודם זה דורש הכנה ארוכה מראש. קבלו: לוקחים ליטר של מיץ לימונים שופכים לסיר, מסיפים חצי כוס מיץ אוכמניות, חצי חצי כוס מיץ אשכוליות, חצי כוס סוכר ומחממים את הסיר על אש קטנה עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש, מוסיפים חצי כוס לימון סחוט, חצי כוס מיץ תות וכוס אוזו (או עראק, פרנו או כל משקה אניס אחר) – מערבבים שמים בתבנית ומכניסים למקפיא. אחרי שמונה שעות מוציאים מהמקפיא מכניסים לשקית ניילון ומביאים פטיש שניצלים. נשמע פרימיטיבי, אבל הגרניטה רימונים יוצאת פיצוץ.
רימוזה
כמו מימוזה אבל עם רימונים: לוקחים 50 מ"ל מיץ רימונים, מוסיפים 30 מ"ל קמפרי ואז מנה של קאווה או יין מבעבע אחר – כל זה בכוס גבוהה שניתן ואף מומלץ להוסיף לתוכה חופן של גרעיני רימון טריים.
מרטיני רימונים
כמו בדוגמה הקודמת גם הקוקטייל הזה הוא טוויסט על קוקטייל אייקוני. מכניסים לשייקר 4 כפות של גרעיני רימון, כפית ג'ינג'ר, 15 מ"ל סירופ רימונים, רבע לימון סחוט, 30 מ"ל מיץ אוכמניות, כפית דבש (כן, אפשר להגיד שזה קוקטייל חג משולב), מסיפים וודקה בגובה שליש השייקר ומערבבים טוב, מסננים (את גרעיני הרימון) ומגישים.