קוקטיילים על בסיס דבש ורימונים

 
 

החגים מתקרבים והגיע הזמן לשתות משקאות מיוחדים וטעימים לכבוד שנה מתוקה ומשובחת. בכתבה הבאה נפלה עלינו המוזה, אז בואו לגלות איך להכין קוקטיילים מיוחדים לראש השנה

לכבוד החג החלטנו לסקור עבורכם כמה משקאות וקוקטיילים שעושים שימוש בשניים מסמלי החג: דבש ורימונים. אז שתהיה לכולנו שנה מתוקה כדבש ומלאה כרימון!

Honey Smash 

הרעיון המרכזי בקוקטייל הזה הוא המפגש בין הטעם העשיר של הוויסקי לטעם העשיר והמתוק של הדבש. יש כל מיני גרסאות למשקה הזה, אנחנו בחרנו להציג לכם את גרסת העצלנים. למה עצלנים? כי ג'ק דניאלס כבר עשו את רוב העבודה והם מציעים בקבוקי וויסקי דבש שהם כבר שילוב של וויסקי עם ליקר דבש שג'ק דניאלס מכינים במיוחד עבור המוצר הזה. השגתם בקבוק כזה של ג'ק דניאלס? נהדר תמזגו 50 מ"ל לכוס תוסיפו 20 מ"ל מיץ לימון סחוט, קצת קרח גרוס וקשטו בפלח פרי או עלה מנטה. 

Gold Rush

קוקטייל נוסף שמבוסס על המפגש בין דבש לוויסקי הוא ה-Gold Rush, או 'הבהלה לזהב' בתרגום חופשי. בשביל להוציא את הקוקטייל הזה לפועל נצטרך דבש אמיתי, אותו המהדרין נוהגים לערבב עם ברבון (בכל זאת מדובר בקוקטייל אמריקאי), אם כי יש להניח שזה יעבוד עם כל סוג של וויסקי. לשני אלו מסיפים לימון סחוט והרי לכם "בהלה לזהב". למעשה מדובר בגרסה של וויסקי סאוור בה הדבש מחליף את הסוכר. אך ההחלפה הזו בהחלט נוכחת ומורגשת והופכת את Gold Rush למשקה יותר מעניין. 

אוזו תפוזים ודבש

גם הקוקטייל הזה מאוד פשוט להכנה, למעשה רשימת הרכיבים להכנה שלו מסתתרת בשמו: מערבבים בקערה או שייקר כוס אוזו, 4 כפות דבש ושני תפוזים מקולפים חתוכים לקוביות קטנות. מוסיפים לכל זה שתי כוסות קרח כתוש ומערבבים. יאסו. 

Honey moon

דבש יכול לעבוד גם עם קוקטיילים מבוססי וודקה, Honey moon (ירח דבש) הוא דוגמה מצוינת. לוקחים וודקה מוסיפים מיץ לימון וסירופ ג'ינג'ר ובתפקיד הדבש מוסיפים סיידר תפוחים סטרונגבואו בתוספת דבש. תענוג. 

גרניטה רימונים

נתחיל את המעבר מדבש לרימון עם קוקטייל קיצי קלאסי שימשיך להיות רלוונטי עבורנו גם במהלך חגי תשרי שעיקרם נופל השנה בספטמבר. מהאחר שהכנת הקוקטייל הזה דורשת זמן והתעסקות כדאי להכין מראש כמות נכבדה. אז תעקבו אחרינו כי בניגוד לקוקטיילים לעצלנים שהצגנו קודם זה דורש הכנה ארוכה מראש. קבלו: לוקחים ליטר של מיץ לימונים שופכים לסיר, מסיפים חצי כוס מיץ אוכמניות, חצי חצי כוס מיץ אשכוליות, חצי כוס סוכר ומחממים את הסיר על אש קטנה עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש, מוסיפים חצי כוס לימון סחוט, חצי כוס מיץ תות וכוס אוזו (או עראק, פרנו או כל משקה אניס אחר) – מערבבים שמים בתבנית ומכניסים למקפיא. אחרי שמונה שעות מוציאים מהמקפיא מכניסים לשקית ניילון ומביאים פטיש שניצלים. נשמע פרימיטיבי, אבל הגרניטה רימונים יוצאת פיצוץ. 

רימוזה

כמו מימוזה אבל עם רימונים: לוקחים 50 מ"ל מיץ רימונים, מוסיפים 30 מ"ל קמפרי ואז מנה של קאווה או יין מבעבע אחר – כל זה בכוס גבוהה שניתן ואף מומלץ להוסיף לתוכה חופן של גרעיני רימון טריים. 

מרטיני רימונים

כמו בדוגמה הקודמת גם הקוקטייל הזה הוא טוויסט על קוקטייל אייקוני. מכניסים לשייקר 4 כפות של גרעיני רימון, כפית ג'ינג'ר, 15 מ"ל סירופ רימונים, רבע לימון סחוט, 30 מ"ל מיץ אוכמניות, כפית דבש (כן, אפשר להגיד שזה קוקטייל חג משולב), מסיפים וודקה בגובה שליש השייקר ומערבבים טוב, מסננים (את גרעיני הרימון) ומגישים. 

המלצות
פוסטים קשורים
  1. האנשים הכי עשירים בעולם האלכוהול לאורך ההיסטוריה ייצור ושיווק אלכוהול היה עסק מכניס ומי שהתמחה בתחום בדרך כלל התפרנס יפה. במאה ה-19 כשהעולם הפך ליותר קפיטליסטי כבר נתקלים בטייקונים שהתעשרו מאלכוהול וצברו עוצמה רבה. דוגמה מעלפת כזו היא משפחת קנדי, שבשנות היובש נהנתה מזיכיון בלעדי ליב
  2. וויסקי‌‌: כך תקראו את התווית‌ למה בכלל‌‌ צריך לדעת לקרוא תוויות של ‌וויסקי‌? מה לעזאזל‌‌ כבר יכול להיות הסוד הגדול? הרי‌‌ ‌‌וויסקי‌‌ זה ‌‌וויסקי‌‌ ואם אנחנו‌‌ מעדיפים‌‌ ‌‌בלנטיינס‌‌ על ‌‌בושמליס‌‌ או להפך, אנחנו כבר יודעים את‌‌ זה. אז למה לקרוא בתווית?
  3. התאמת יין למנת החג שלנו‌ מאת רייצ'ל מונטיפיורי דג סלמון בתנור‌  מי לא אוהב דג סלמון בתנור? מתובל קלות במלח ומעט פלפל שחור לצד ירקות‌‌ ‌‌קריספיים‌‌ שהונחו סביב וספגו את‌‌ כל הטוב הזה.‌‌ ‌
  4. למה צריך לקרוא את התווית על בקבוק וויסקי - חלק ב'   את הקורס המזורז לפענוח תוויות וויסקי, שהתחלנו בשבוע שעבר סיימנו ברמת החבית. כלומר במידע הנוגע לסוג העץ ממנה היא עשויה ושימושים קודמים, אם היו כאלה. כל אלו מגדירים את טעמו של הוויסקי ותורמים לארומה שלו בזמן תהליך היישון. כמו שציי
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות