ההמלצות של לוטן ויסמן מיקב טוליפ

 
 

לוטן ויסמן מנהלת שיווק ויצוא ביקב טוליפ ממליצה לנו על יינות אהובים מפורטוגל

איפה היה טיול היין האהוב והזכור ביותר שלך?

זאת שאלה כל כך קשה כי כל מקום ואיזור יין יש לו את הקסם והייחודיות שלו. הייתי בבורדו,עמק הרון,כל איזור טוסקנה, דוארו ואלי ווינו ורדה בפורטוגל וגם בנאפה בקליפורניה. אם עכשיו אני חייבת לבחור (שזה גומר אותי) אני חושבת שאגיד פורטוגל.

 

מה לדעתך גרם לו להיות כל כך מיוחד ובלתי נשכח?

היקבים שביקרתי בהם היו מאוד אמיתיים לא "אובר ממוקצעים" (If it make sence) מה שהרבה פעמים הופך את החוויה לפחות אוטנטית. בפורטוגל ביקרתי ביקבים שהעבירו לי חוויה אמיתית ומרגשת.

 

מה הופך את היינות מאזור זה לכל כך מיוחדים?

אני חושבת שיש משהו מאוד מרגש כאשר טועמים יינות שאת זני הענבים פוגשים לראשונה. הייתי בפורטוגל לפני כ-7 שנים היום אולי כבר מכירה יותר את הזנים ה"ידוענים" אבל תמיד מחדשים לי עוד... אני לא חסידה של יינות פורט אבל היינות הפורטוגלים הלבנים מאיזור הדורו הם חדים,פרשים, מינרלים ופשוט כיפים לשתייה ולרוב יהיו ווליו פור מאני , באיזור וינו ורדה ישנה חומציות גבוה ובעבוע מרגש, לגבי האדומים טוב פה אפשר גם לקבל יינות כבדים ופחות חדים לאוהבי הז'אנר. בקיצור איזורי יין מעניינים, היסטוריה ארוכת שנים, נופים מעלפים ואוכל מצוין.

 

יין אחד שטעמת שחקוק לך בזיכרון ולמה?

זאת שאלה סופר קשה כי תמיד יש השפעה על החוויה מסביב לשתיית היין. אין ספק שביקב ראזה שבוינו ורדה הייתה לי חוויה כל כך טובה שכל מה ששתיתי שם היה לי מדהים. היין שאהבתי במיוחד  quinta da raza alvarinho יין לבן יבש, בעל צבע לימוני טעמים חזקים ובוגרים וסיומת מתמשכת. 

 

המלצות
פוסטים קשורים
  1. שותים ים תיכוני מאת רייצ'ל מונטיפיורי   עד לא מזמן יינות ים תיכוניים היו חולקים מדף מפוקפק ומאובק בחנויות היין הבינלאומיות. היי‍‍נות הישראלי‍‍ם אפילו לא זכ‍‍ו לשבת לצד חבריהם הים תיכוניים במדף התחתון, אלא נשכח‍‍ו אי שם במדף היינות הכשרים (הרי יין ישראלי
  2. שאלון היין של פאנקו עם יערה אלפסי ביאדגלין שאלון היין של פאנקו והפעם עם יערה אלפסי ביאדגלין מיקב הר אודם
  3. איזה יין מתאים לאוכל אסייתי? רייצ'ל מונטיפיורי   למומחי היין שרכשו את ההשכלה שלהם בגוון‌‌ ‌‌אירופי‌‌ קלאסי‌‌, לפתח‌‌ אינסטינקט‌‌ להתאמת היין לאוכל‌‌ כאשר ‌‌מונחת‌‌ על  השולחן ‌‌מנת&nbs
  4. ה‍‍התחממות הגלובאלית והיין שאנו שותים‌ מאת רייצ'ל מונטיפיורי בחקלאות, גידול ענבים וייצור‌‌ ‌יין בפרט, כל ניואנס ושינוי בשטח יבואו לידי ביטוי‌‌ מפאת‌‌ ‌‌רמת ‌‌רגישות‌‌ ‌‌גבוהה ביותר‌‌ ‌‌לשינויים. ‌‌ שינוי&n
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות