שאלון היין של פאנקו עם יערה אלפסי ביאדגלין

 
 

שאלון היין של פאנקו והפעם עם יערה אלפסי ביאדגלין מיקב הר אודם

צלם- נימרוד כהן -נימקו

מה היה המפגש הראשון שלך עם עולם היין?

גיל 3, אבא שלי מיכאל אלפסי, מביא מהיקב (הצעיר יחסית) רמת הגולן כל שבוע יין אחר ונותן לכולם לטעום,

מפגש משמעותי יותר עם עולם היין התרחש ב2003 כשהקמנו את היקב.

 

מה גרם לך להתאהב בעולם היין?

חינוך טוב מהבית, כאמור מגיל מאוד צעיר כחלק מתפישת העולם החינוכית של ההורים שלי נתנו לנו להכיר מקרוב את העולם הזה, יותר מאוחר כשהקמנו את היקב נשאבתי לדמויות, לזנים חדשים, לסיפורים מרתקים, ובאמת אי אפשר היה שלא להתאהב.

 

ספרי קצת על על עצמך

נולדתי במושב אודם, האחות הצעירה מבין ארבעת האחים (אחד מהם הוא היינן שלנו אדם אלפסי), מגיל 12 מזגתי יין בבר שלנו, העברתי סיורים ונגעתי בכל מה שנתנו לי שקשור ביין. כשגדלתי עשיתי תואר ראשון בתל חי במנע"ס, עבדתי בתחומים שונים ומגוונים לכמה שנים; שיווק, יחסי ציבור, השמה וניהול, וחזרתי ליקב עם ארגז כלים מלא (שממשיך לגדול כל יום). כיום אני מנהלת את השיווק, הייצוא, הדיגיטל ומרכז המבקרים של היקב.

 

איפה את רואה את עצמך בעוד 5 שנים מהיום?

עושה את כל מה שאני עושה היום רק טוב יותר. ועם קצת מזל כבר עם הדור השלישי של המשפחה שלנו ביקב.

 

תצייני דבר שמייחד אותך ואת הדרך שלך/ היינות שלך?

התחלתי לעסוק ביין בגיל 12 קשקשתי עם א.נשים על תסיסה קרבונית הרבה לפני שזה היה באופנה והרבה לפני שעשיתי בגרות. אני למעשה שתיינית מצטיינת עם 20 שנות ניסיון. את היינות שלנו רבים מכירים אבל למי שלא, היקב שלנו הוא הגבוה בישראל וכך גם הכרמים, אזור הגידול שלנו הוא הצפוני והקר בארץ, אנחנו ממוקמים בגובה 1060 מטר מעל פני הים ולכל יתר הסיפור תצטרכו להצפין.

 

מה אזור היין האהוב עלייך בעולם?

צפון רמת הגולן כמובן.

 

איזה יין היית לוקחת לאי בודד ולמה?

הייתי לוקחת יינות רבים מאזורים שונים ומגוונים בעולם, אזוטריים ומפוצצים כאחד, נראה לי שיהיה שם מספיק זמן בשביל ללמוד, להתפעל, להתרשם ולהכיר בלי הסחות דעת.

 

משפט מחץ לסיום?

Give me one good Riesling to do that. 

המלצות
פוסטים קשורים
  1. שותים ים תיכוני מאת רייצ'ל מונטיפיורי   עד לא מזמן יינות ים תיכוניים היו חולקים מדף מפוקפק ומאובק בחנויות היין הבינלאומיות. היי‍‍נות הישראלי‍‍ם אפילו לא זכ‍‍ו לשבת לצד חבריהם הים תיכוניים במדף התחתון, אלא נשכח‍‍ו אי שם במדף היינות הכשרים (הרי יין ישראלי
  2. איזה יין מתאים לאוכל אסייתי? רייצ'ל מונטיפיורי   למומחי היין שרכשו את ההשכלה שלהם בגוון‌‌ ‌‌אירופי‌‌ קלאסי‌‌, לפתח‌‌ אינסטינקט‌‌ להתאמת היין לאוכל‌‌ כאשר ‌‌מונחת‌‌ על  השולחן ‌‌מנת&nbs
  3. ה‍‍התחממות הגלובאלית והיין שאנו שותים‌ מאת רייצ'ל מונטיפיורי בחקלאות, גידול ענבים וייצור‌‌ ‌יין בפרט, כל ניואנס ושינוי בשטח יבואו לידי ביטוי‌‌ מפאת‌‌ ‌‌רמת ‌‌רגישות‌‌ ‌‌גבוהה ביותר‌‌ ‌‌לשינויים. ‌‌ שינוי&n
  4. ההמלצות של לוטן ויסמן מיקב טוליפ לוטן ויסמן מנהלת שיווק ויצוא ביקב טוליפ ממליצה לנו על יינות אהובים מפורטוגל
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות