איזה יין מתאים לאוכל אסייתי?

 
 
רייצ'ל מונטיפיורי
 
למומחי היין שרכשו את ההשכלה שלהם בגוון‌‌ ‌‌אירופי‌‌ קלאסי‌‌, לפתח‌‌ אינסטינקט‌להתאמת היין לאוכל‌‌ כאשר ‌‌מונחת‌‌ על 
השולחן ‌‌מנת ‌‌אטריות ‌‌אורז ‌‌ברוטב ‌‌צ'ילי‌‌ ו‍‍קארי‌תאילנדי ירוק‌‌,‌‌ או ‌‌אפילו מנה שכיחה כמו ‌‌סאטה‌‌ עוף ‌‌ב‍‍רוטב בוטנים מציגה אתגר חדש‌‌ 
לגמרי‌‌:‌‌ ‌‌איזה יין יוכל לעמוד לצד או אפילו להחמיא לפרופיל טעמים כל כך עצמתי‌ומאתגר.‌‌ 
 
 
 
 
מנות אסייתיות לרוב‌‌ ‌‌מ‍‍שרות‌‌ עצמה ודרמה ‌‌בחיך‌‌. מרכיבי יסוד כמו סויה ורוטב דגים,‌‌ 
משחת צ'ילי, ג'ינג'ר, עשב לימון, עלי‌‌ ‌‌כ‍‍פיר ‌‌ליים‌‌ ‌‌והויסין‌‌, כולם ‌‌נותנים אגרוף מחץ‌‌ 
בפה‌‌.‌ 
נפלאים ככל‌‌ ‌‌שיהיו‌‌ במנות אסייתיות, טעמים כמו אלה יכולים ‌‌בקלות ‌‌לגזול ‌‌ליין את‌‌ ‌‌כל‌‌ 
ה‍‍פרופיל‌‌ ‌‌הפירותי‌‌ המענג‌‌, ‌‌מה שמשאיר אתכם עם יין‌‌ ‌‌בעל אופי‌‌ עמום, חלול, מר‌‌ 
ואלכוהולי‌‌.‌ 
הקשיבו‌‌ ‌‌הקשיבו‌‌! ‌‌היינות שעובדים ‌‌עם אוכל אסייתי ‌‌לא צפויים להיות שרדונה‌‌,‌‌ ‌‌ו‍‍גם לא‌‌ 
קברנה‌‌ ‌‌סוביניון‌‌ או מרלו‌‌.‌‌ אלו לרוב‌‌ יינות‌‌ בעלי‌‌ רמת‌‌ ‌‌טאנינים‌‌ גבוה‍‍ה ‌‌ש‍‍נלחמים בטעמים‌‌ 
ה‍‍חזקים‌‌ של האוכל‌‌ והיינות ‌‌לרוב ‌‌מפסידים‌‌ במערכה. ‌ 
אז בוא‍‍ו‌‌ לא נלך נגד הזרם...‌ 
 
 
 
 
היינות הטובים‌‌ והנכונים‌‌ ביותר עבור רוב המנות האסיאתיות הם בעלי חומציות‌‌ 
גבוהה.‌‌ ‌‌יינות‌‌ ‌‌חדים‌‌ בעלי ‌‌רעננות מעוררת‌‌,‌‌ מה‌‌ ‌‌ש‍‍מהווה קונטרה נהדרת לטעמים‌‌ 
הע‍‍ו‍‍צמתי‍‍י‍‍ם של האוכל האסייתי‌‌. ‌ 
סוביניון‌‌ ‌‌בלאן‌‌, עם החומציות החודרת ‌‌והטעמים הנקיים‌‌, ‌‌היא‌‌ התאמה ‌‌ט‍‍ובה. כך גם‌‌ 
פינו גרי,‌‌ ‌‌אלבריני‍‍ו‌‌ ספרדי ויינות מבעבעים כמעט מכל מקום‌‌ בעולם‌‌.‌ 
יינות ארומטיים עם טעמי פירות בולטים עובדים טוב מאוד עם מנות ארומטיות.‌‌ 
ריזלינג‌‌ מגרמניה, אוסטריה, ‌‌אלזס‌‌-צרפת‌‌ ואוסטרליה ‌‌יהוו‌‌ ‌‌פרטנר פנטסטי‌‌. ‌ 
לא משחררים מהאדומים? אין בעיה!‌‌ ‌ 
יינות אדומים‌‌ ‌‌עם רמת ‌‌טאנינים‌‌ נמוכה,‌‌ ‌‌יינות ‌‌עסיסיים‌‌ עם עמוד שדרה איתן, ‌‌יכולים‌‌ 
להיות‌‌ ‌‌מצוינים לצד מנה מתובלת מאד‌‌.‌‌ יינות המיוצרים מזן הענבים גמאי ‌‌(‌‌בוז'ולה‌‌,‌‌ 
מכירים?)‌‌  ‌‌ו‍‍גם יינות ‌‌גרנאש‌‌ ‌‌בעל‍‍י‌‌ גוף מלא יותר מגמאי‌‌,‌‌ ופרופיל ‌‌פירותי‌‌ ‌‌ו‍‍מתפרץ ‌‌יהיו‌‌ 
התאמה טובה.‌ 
ו‍‍אל‌‌, אל‌‌ תשכח‍‍ו‌‌ ‌‌את ‌‌הורוד‍‍ים‌‌ שבחבורה‌‌ ‌‌–‌‌ יינות רוזה!‌ 
 הם‌‌ ‌‌כמו כפפה ליד‌‌ ‌‌ל‍‍טעמים ‌‌ה‍‍אסיאתיים ‌‌ה‍‍חזקים. ‌‌יש להם חומציות גבוה‍‍ה‌‌ ופרי‌‌ 
דומיננטי ברקע‌‌. ‌‌ב‍‍י‍‍נינו, ‌‌מה שעשוי להיות הנוקאאוט היחיד ‌‌ו‍‍הטוב מכולם, ‌‌זה‌‌ יין‌‌ 
 
פוסטים קשורים
  1. שותים ים תיכוני מאת רייצ'ל מונטיפיורי   עד לא מזמן יינות ים תיכוניים היו חולקים מדף מפוקפק ומאובק בחנויות היין הבינלאומיות. היי‍‍נות הישראלי‍‍ם אפילו לא זכ‍‍ו לשבת לצד חבריהם הים תיכוניים במדף התחתון, אלא נשכח‍‍ו אי שם במדף היינות הכשרים (הרי יין ישראלי
  2. שאלון היין של פאנקו עם יערה אלפסי ביאדגלין שאלון היין של פאנקו והפעם עם יערה אלפסי ביאדגלין מיקב הר אודם
  3. ה‍‍התחממות הגלובאלית והיין שאנו שותים‌ מאת רייצ'ל מונטיפיורי בחקלאות, גידול ענבים וייצור‌‌ ‌יין בפרט, כל ניואנס ושינוי בשטח יבואו לידי ביטוי‌‌ מפאת‌‌ ‌‌רמת ‌‌רגישות‌‌ ‌‌גבוהה ביותר‌‌ ‌‌לשינויים. ‌‌ שינוי&n
  4. ההמלצות של לוטן ויסמן מיקב טוליפ לוטן ויסמן מנהלת שיווק ויצוא ביקב טוליפ ממליצה לנו על יינות אהובים מפורטוגל
אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות